Què fem?

Què fem?


Les llengües són un dels grans patrimonis de la humanitat. No només serveixen per entendre’ns, sinó que són uns instruments incomparables d’identificació col·lectiva i de cohesió social i, alhora, maneres úniques i genuïnes de veure el món.

Els Llenguaferits volem compartir, de manera amena però alhora rigorosa, curiositats del català i d’altres llengües d’arreu del món, amb l’objectiu de despertar la sensibilitat lingüística i, així, fomentar el respecte per totes les llengües i animar a fer un ús plenament normal del català.

RECITALS


Perspectives

A partir dels contes d’en David i de les traduccions al francès de la Jess, us oferim un viatge a l’espai on conflueixen la realitat i la ficció. I tot plegat combinant el català i el francès,
oferint així perspectives diferents d’una mateixa realitat.


Les llengües de Miquel Martí i Pol

Un recorregut per la seva obra com a poeta, traductor i autor traduït. Després de contextualitzar-la, compartim una lectura de poemes en català i en diverses llengües a què va ser traduït, mostrant així la internacionalitat de la seva obra.


Les llengües d’Enric Larreula

Un viatge per la vida i l’obra d’un dels autors més prolífics del país i un dels referents en la defensa del català. I, lògicament, amb un enfocament llenguaferit, recorrent moltes de les
llengües a què ha estat traduït.


Entre nosaltres

A partir dels contes d’en David, en versió original catalana i amb la traducció a 12 llengües romàniques, proposem un recorregut pel món de la intercomprensió a partir d’històries plenes d’absurd, d’amor i d’anhels de revolta.

CONFERÈNCIES


Un món de llengües

Amb aquesta conferència expliquem de manera amena i
entretinguda curiositats del català i d’altres llengües d’arreu del món amb l’objectiu de despertar la sensibilitat lingüística i, així, fomentar el respecte per totes les llengües i, en particular, pel català.


L’aventura de les llengües

Aquesta conferència és un viatge arreu del món per descobrir curiositats de llengües dels cinc continents, paraules intraduïbles i tota mena de particularitats lingüístiques que ens demostren que, quan aprenem una llengua, també aprenem una manera de veure el món.

TALLERS


Assertius amb el català

Reflexionem sobre la importància de preservar totes les llengües i, en particular, el català, i aportem recursos per aprendre a usar-lo de manera sostenible i plenament assertiva.


El català a les aules

Adreçat específicament al professorat, aportem reflexions i recursos per poder transmetre als alumnes la importància de preservar la diversitat lingüística i, més concretament, el català.


Suma

Adreçat a alumnes dels cursos inicials de català, reflexionem sobre la importància d’aprendre la llengua per
integrar-se plenament al país.

El món dels Petits Llenguaferits

Basat en el llibre Els Petits Llenguaferits, vol acostar la riquesa de les llengües als alumnes d’Infantil i de Primària amb explicacions farcides de curiositats lingüístiques.

Un món de contes

Adreçat a alumnes d’institut, recitem contes en català i en francès per oferir perspectives diferents d’una mateixa
història, despertant l’interès per les llengües i pel gènere del conte.

Siguem llenguaferits!

Adreçat a alumnes d’institut, reflexionem sobre la diversitat lingüística i la importància de preservar totes les llengües i, en particular, el català.